Ota yhteyttä
FI EN 中文

Al ja Blockchain -helppotajuinen esittely ja case-esimerkkejä

-

Esittelemme hauskassa, helppotajuisessa luennossa matalan kynnyksen tapoja ottaa koneoppimis- ja lohkoketjutekniikoita käyttöön osaksi yrityksen palveluita ja ohjelmistoja. Nopea, helppo aloitus ja varhaiset pienet onnistumiset mahdollistavat suurempien muutosten aloittamisen yrityksen toiminnassa.

Ajankohta: Keskiviikko 6.2 klo 9-14 (vko 6)
Paikka: Salo IoT Campus, nh 2009
Rajoitettu määrä paikkoja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aiempaa osaamista ei vaadita. Tapahtuman tavoite on avata näkymiä ratkaisuihin ja tarjota mahdollisuuksia sekä liiketoiminnan kehittämisen, että ohjelmoinnin parissa työskenteleville.

Ohjelma:
8.45-9.00 Aamukahvit
9.00 Luennot ja demot
11-12 Lounas. Omakustanteinen
12-14 Luennot ja demot
14.00 Iltapäiväkahvit sekä lopetus

Luennolla ei käsitellä matemaattisia malleja, vaan sovelluskohteita ja tapoja hyödyntää valmiita osaratkaisuja. Mukana on useita demoja ja case-esimerkkejä.

Koneoppimisen ja laajemmin AI:n käyttö etenee Suomessa hitaasti. Kynnystä nostaa osaajien puute, koettu datan puute - ja hyödyntämisen kohteiden keksimisen vaikeus liiketoiminnan näkökulmasta.

Blockchain eli lohkoketjut taas yhdistetään usein virhellisesti vain kryptovaluuttoihin, kuten bitcoiniin tai moneroon. Lohkoketjujen hyödyntämiskohteita on kuitenkin paljon enemmän. Liiketoiminnassa lohkoketjuja voidaan hyödyntää maksujärjestelmien lisäksi esimerkiksi alkuperätiedon tallettamisessa ja todentamisessa sekä toimitusketjun optimoinnissa.
Esimerkkinä käy vaikkapa täysluomumaidon tuotantoketju https://www.arla.fi/tikantila/

Lisätietoja

Markku Oksman | p. 050 313 1042 | markku.oksman@yrityssalo.fi

Tapahtuman järjestää: Yrityssalo Oy yhteistyössä "Innovaatioekosysteemit kehityksen ajureina 2018" -hankkeen kanssa

Ilmoittaudu mukaan

Kaikki tapahtumat