Ota yhteyttä
FI EN 中文

Arjen sankarit osa 2 / siivous

Lassila & Tikanojan iloiset siistijät Tiina Ruusunen ja Monika Kolling ovat aina valmiina auttamaan, kun on siivousasioista kyse. Myös kampuksen asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista on kerta toisensa jälkeen huomattavissa, että nämä leidit viihtyvät erinomaisesti työssään, sillä siivouksen taso ja siistijöiden palveluasenne keräävät kehuja asiakkailta. "Kyllähän me viihdytään täällä oikein hyvin - miksei viihdyttäisi, onhan meillä kiva työyhteisö, hyvät esimiehet sekä ihanat asiakkaat", he toteavat yhteen ääneen.

Kampuksen siistijöiden työpäivä alkaa joka arkiaamu klo 6, ja ensimmäiset kaksi tuntia ovatkin päivän kiireisimmät, sillä moni tila pitää saada siivottua jo ennen aamukahdeksaa. Siitäkin huolimatta myös loppupäiväksi riittää tekemistä, sillä kolmen siistijän vastuulla on huolehtia koko kampuksen siisteydestä. "Me siivotaan toimistot, taukotilat, wc-tilat, kuntosali ja yleiset alueet", Tiina ja Monika luettelevat. Lisäksi myös aamupostin lajittelu kuuluu nykyään siistijöiden vastuulle. "Ja kyllähän me myös usein viihdytämme asiakkaita muiden töiden lomassa", naurahtaa Tiina.

Tiina ja Monika aloittivat L&T:n palveluksessa kampuksella tammikuussa 2018, ja ajan saatossa kampuksen asiakasmäärän kasvu ja uusien tilojen käyttöönotto ovat luonnollisesti kasvattaneet siistijöiden siivousalueita. Siivousalueiden koosta kertoo myös siistijöiden askelmittareiden kovat lukemat -tavallisen työpäivän aikana askeleita kertyy huimat 20 000, usein enemmänkin.

Tiina ja Monika työskentelevät kampuksella päivittäin myös poikkeusaikana. Siivouksen, ja etenkin kosketuspintojen desinfioimisen merkitys on korostunut koronapandemian aikana. "Vaikka kampuksella onkin hiljaisempaa kuin normaalisti, niin meillä riittää täällä kyllä tekemistä, " Monika kertoo. Tämän sosiaalisen kaksikon mielestä harmittavinta nykyisessä tilanteessa on vähentynyt asiakkaiden määrä kampuksella, ja molemmat odottavatkin jo kovasti paluuta normaaliin arkeen.

Lopuksi Tiina ja Monika haluavat lähettää terveisensä kampuksen väelle "Me odotellaan täällä jo kovin teitä takaisin kampukselle, ikävä on".

Kaikki tarinat