Ota yhteyttä
FI EN 中文

Arjen sankarit osa 3 / ravintolapalvelut

Ravintolapalveluiden aurinkoinen henkilökunta vastaa kampuksen ravintolan ja kahvilan toiminnasta sekä kokoustarjoiluista, ja lisäksi osa tiimiläisistä auttaa myös aulapalvelussa. Ravintolapalveluita pyöritetään pääsääntöisesti kuuden hengen voimin, ja jokaisella on omat tehtävänsä sujuvan palvelun takaamiseksi. Tiimiin kuuluvat ravintolapäällikkö Riina, keittiömestari Marko, kokki Sanna, ravintolatyöntekijä Niina sekä kassatarjoilijat Sanni ja Minna, jotka työskentelevät pääosin kahvilassa ja aulassa. Lisäksi ravintolatyöntekijät Nina ja Marja ovat usein kiireisinä aikoina apukäsinä ravintolan puolella.

Ravintolatyö on pääosin seisomatyötä, ja 10 000 askeleen päivätavoite täyttyy varmasti työpäivän aikana. Kiireisinä päivinä, kun kampuksella järjestetään isoja iltatilaisuuksia, työpäivät voivat venyä jopa yli 12- tuntisiksi.

Ravintolan puolella tavallinen arkipäivä alkaa kello 6:30, kun ensimmäiset työntekijät saapuvat töihin. Päivä alkaa vitriinituotteiden ja salaattien valmistelulla sekä kuorman purkamisella. Sen jälkeen aloitetaankin päivän ruokien valmistelu. Jokainen tiimin jäsen suunnittelee työnjakonsa niin, että kaikki ehditään tehdä valmiiksi lounasaikaan mennessä. Puoli yhdeksältä tiimi pitää päivittäin yhteisen aamupalahetken, jolloin käydään läpi päivän ajankohtaiset asiat. Aamupalaverin jälkeen työt jatkuvat päivän ruokien valmistelun parissa, ja ruokasali valmistellaan.

Lounasajan alkaessa seurataan tarkkaavaisesti ruoan menekkiä ja varmistetaan, että ruokaa on riittävästi tarjolla. Kiireisinä päivinä joskus saattaa jokin ruoka-aine päästä kokonaan loppumaan, ja silloin improvisoidaan jotta saadaan nopeasti muuta tarjottavaa tilalle. Lounasajan loppupuolella tiimiläiset pääsevät itsekin nauttimaan valmistamistaan herkuista, ja lounaan jälkeen alkavatkin siivoustyöt - sali ja keittiö siivotaan sekä tiskit tiskataan. Samalla katse kääntyy jo seuraavan päivän suunnitteluun.

Lisäksi päivän aikana keittiömestari suunnittelee ruokalistoja ja tekee ruoka-ainetilauksia, ravintolapäällikkö seuraa ravintolan sähköpostia ja tekee muun muassa kokoustarjoilutarjouksia. Kahvilasta käsin hoidetaan päivän kokoustarjoilutilaukset.

Ravintolan henkilökunta viihtyy kampuksella erinomaisesti, kiitosta saavat erityisesti ihana asiakaskunta sekä kampuksen positiivinen ilmapiiri. Ravintolapäällikkö Riina on ollut kampuksella ruokkimassa nälkäisiä suita jo Nokia-aikana, ja hänen mielestään on ollut erityisen upea seurata, miten kampus on taas herännyt uuteen kukoistukseen.

Ravintolan henkilökunta toivottaakin kaikki sydämellisesti tervetulleeksi lounaalle taas 1.6. alkaen. Lisäksi ravintolapäällikkö muistuttaa, että kaikki palaute ravintolapalveluiden toiminnasta on aina tervetullutta, jotta palveluita saadaan kehitettyä asiakaslähtöisesti.

Kaikki tarinat