Ota yhteyttä
FI EN 中文

Kestävän kaupunkirakentamisen asiantuntija Sweco mukana kampuksen muutos- ja laajennustöissä

Globaalisti toimiva suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys Sweco on ollut mukana Salo IoT Campuksen laajennus- ja muutostöissä vuoden 2019 alusta lähtien. Syksystä 2020 lähtien Swecolla on myös ollut oma toimisto kampuksella.

Projektipäällikkö Antti Heikkilä kertoo Swecon osallistuneen akkutehtaan perustamiseen liittyneisiin muutostöihin, minkä jälkeen työtä kampuksen ympäristössä on jatkettu muiden projektien merkeissä. ”Olemme toimineet kampuksella projektinjohdon, suunnittelun ja asiantuntijatehtävien parissa”, Heikkilä täsmentää.

Rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijana Swecon tavoitteena on suunnitella tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa.

 

Kaikki tarvittava sopivan matkan päässä

”Tällä hetkellä meitä työllistää kampuksella lähinnä laajennushanke”, Heikkilä avaa tämänhetkistä yhteistyötä kampuksen kanssa. Hankkeen rakennuttamis-, projektinjohto- ja asiantuntijatehtävissä toimii Heikkilän mukaan muutamia swecolaisia. ”Paikalla on eri asiantuntijuuksia esimerkiksi valvontaan ja talotekniikkaan liittyen. Lisäksi ovat vielä muualta käsin työskentelevät suunnittelijat.”

Heikkilä kertoo, että Salo IoT Campus on osoittautunut mukavaksi paikaksi työskennellä. Hän toteaakin, että lounas-, kokous- ja aulapalveluita myöten kampus on oikein myönteinen kokemus.

”Kaikki tarvittava infra löytyy, ja paikalle on helppo tulla ulkopuoleltakin”, Heikkilä kiittelee. Swecon toimistolla on asiakkaiden ja henkilöstön kannalta hyvä sijainti Turku–Helsinki-akselilla, mikä onkin Heikkilän kokemuksen mukaan osoittautunut oikein toimivaksi.

 

Teemana sähköistyminen ja kestävä kehitys

Heikkilä muistuttaa, että Sweco tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluita kaiken kokoisiin hankkeisiin. ”Toteutamme yhtä lailla isoja ja pieniä projekteja”, hän sanoo ja korostaa Swecon jakavan samoja ajankohtaisia teemoja monen kampuksen toimijan kanssa. ”Sähköistyminen ja kestävä kehitys ovat vahvasti läsnä sekä kampuksen toiminnassa että meillä Swecolla.” 

Heikkilä luo lopuksi vielä katseen tulevaisuuden mahdollisuuksiin: ”Olemme suunnittelutalo, mutta lisäksi meillä on monenlaista asiantuntijuutta esimerkiksi uusiin energiajärjestelmiin liittyen. Voimmekin laajentaa toimintaamme merkittävästi kampuksenkin verkostoissa.”

 

Kaikki tarinat