Ota yhteyttä
FI EN 中文

Wlabissa saa kokeilla

Salo IoT Campus on konetekniikan insinöörille Eero Mäki-Tulokkaalle tuttu työpaikka Nokian ja Microsoftin ajoilta. Nykyään Mäki-Tulokas ohjaa kampuksella Salon kaupungin kuntouttavan työtoiminnan piiriin kuuluvaa Wlab-pajaa, jossa pitkään työttömänä olleet tai muuten haastavassa työmarkkinatilanteessa olevat voivat opetella uusia tietoteknisiä taitoja.

Wlab-pajassa tehdään erilaisia projekteja, joissa harjoitellaan esimerkiksi IoT-teknologioiden käyttöä. Yksi sovelluskohde löytyi Salo IoT Campuksen takapihalta: Wlab-pajan asiakkaat rakensivat linnunpöntön ja kytkivät pesään kamerat ja tiedonsiirron. Tuloksena sosiaaliseen mediaan lähetettiin suoraa videokuvaa talitiaisen kevään touhuista pesänrakennuksesta poikasten ruokintaan. Wlabissa voidaan toteuttaa myös monenlaisia tilaustöitä.

Mäki-Tulokkaalle on ehdottoman tärkeää, että Wlab-paja on sijoitettu juuri Salo IoT Campukselle. ”Kampuksella pääsemme mukaan tapahtumiin ja verkostoihin, osaksi työelämää ja työyhteisöä. Se on hieno juttu monelle Wlabin asiakkaista.”

Kaikilla Wlabin asiakkailla on jonkin verran aikaisempaa kokemusta tietotekniikan kanssa työskentelemisestä, mutta Mäki-Tulokkaan mielestä tärkeämpää on kuitenkin mielenkiinto ja halu oppia. Siksi Wlabissa kannustetaan kokeilemaan ja tekemään itse.

”Sanon aina, että ei kannata lannistua, vaikka joskus epäonnistuu. On oikeastaan parempi, että välillä menee kunnolla pieleen, koska virheen etsiminen ja korjaaminen on paras tapa oppia.”

Kaikki tarinat