Ota yhteyttä
FI EN 中文

Tarinoita kampukselta

Tanskalainen Universal Robots löysi Suomen toiminnoilleen toimivat tilat kampukselta

Universal Robotsin Suomen toimipiste aloitti Salo IoT Campuksella loppuvuodesta 2018. Toiminta Salossa on käynnistynyt hyvin, ja kampus on palvellut yritystä moitteettomasti aina alkumetreiltä lähtien.

Lue lisää

Kestävän kaupunkirakentamisen asiantuntija Sweco mukana kampuksen muutos- ja laajennustöissä

Globaalisti toimiva suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys Sweco on ollut mukana Salo IoT Campuksen laajennus- ja muutostöissä vuoden 2019 alusta lähtien. Syksystä 2020 lähtien Swecolla on myös ollut oma toimisto kampuksella.

Lue lisää

Mobiilisovellusten asiantuntija luottaa toimiviin tiloihin ja yhteistyön voimaan

Palvelusuunnitteluun ja moninaisiin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut Gavon Oy on ollut osa Salo IoT Campuksen yhteisöä kampuksen toiminnan alkumetreiltä lähtien. Kampuksen tilat ovat palvelleetkin Gavonia jo vuosien ajan. Isompiin tiloihin siirtymistä suunnitteleva yritys luottaa yhä edelleen kampuksen tarjontaan.

Lue lisää

Arjen sankarit osa 3 / ravintolapalvelut

Ravintolapalveluiden aurinkoinen henkilökunta vastaa kampuksen ravintolan ja kahvilan toiminnasta sekä kokoustarjoiluista, ja lisäksi osa tiimiläisistä auttaa myös aulapalvelussa.

Lue lisää

Arjen sankarit osa 2 / siivous

Lassila & Tikanojan iloiset siistijät Tiina Ruusunen ja Monika Kolling ovat aina valmiina auttamaan, kun on siivousasioista kyse. Myös kampuksen asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista on kerta toisensa jälkeen huomattavissa, että nämä leidit viihtyvät erinomaisesti työssään

Lue lisää

Arjen sankarit osa 1 / kiinteistöhuolto

Kiinteistöhuollon parivaljakko Markku Juhola ja Jukka Huovila on tuttu näky kampuksen käytävillä. Näitä kaveruksia parempaa tuntemusta kampuksen kiinteistöistä löytyy tuskin keneltäkään - Markun ja Jukan yhteenlaskettu työvuosien määrä kampuksella on kunnioitettavat 43.

Lue lisää

Kampukselta käsin asiakkaat tavoittaa vaivattomasti

Perinteikäs, jo vuonna 1935 perustettu patenttitoimisto Leitzinger Oy tarjoaa immateriaalioikeuksien suojaukseen liittyviä palveluja Salo IoT Campuksella. Yritys palvelee Salon toimipisteessään asiakkaita laajalla alueella. ”Palvelemme kampukselta käsin Salon seudun lisäksi kaikkia Lounais-Suomen asiakkaita”, Juha Lempinen Leitzingeriltä sanoo ja kiittelee keskeistä sijaintia.

Lue lisää

Ketterä coworking-tila Siilo joustaa Qalmarin tarpeen mukaan

Ohjelmistoyritys Qalmari IT Services Oy on toiminut Salo IoT Campuksella kesästä 2018 lähtien.

”Toimitamme tinkimätöntä, korkean tason asiantuntijaosaamista IT-sovelluskehitykseen ja SAP-konsultointiin”, toimitusjohtaja Ari Varjonen kertoo. Hän myös korostaa yrityksen panostavan erityisesti siihen, että asiantuntijoiden osaaminen ja intohimot kohtaavat asiakkaiden monipuoliset ja usein hyvinkin haastavatkin tarpeet.

Lue lisää

TOIMIVISSA TILOISSA KASVUNVARAA VUOSIKSI ETEENPÄIN

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä salolainen yritys Micropower Oy on siirtänyt tuotantonsa entistä suurempiin tiloihin Salo IoT Campukselle. Powerfinn valmistaa akkulatureita teollisuuden käyttöön. Yrityksen tuotteita hyödynnetään muun muassa erilaisissa sähköllä kulkevissa työkoneissa, kuten trukeissa. Ala kasvaa kaiken aikaa, ja taustalla vaikuttaa vahva näkemys autoteollisuudestakin tutusta sähköisestä tulevaisuudesta.

Lue lisää

Wlabissa saa kokeilla

Salo IoT Campus on konetekniikan insinöörille Eero Mäki-Tulokkaalle tuttu työpaikka Nokian ja Microsoftin ajoilta. Nykyään Mäki-Tulokas ohjaa kampuksella Salon kaupungin kuntouttavan työtoiminnan piiriin kuuluvaa Wlab-pajaa, jossa pitkään työttömänä olleet tai muuten haastavassa työmarkkinatilanteessa olevat voivat opetella uusia tietoteknisiä taitoja.

Lue lisää

Rightwaren salolaisvahvistus on etätyön konkari

Kanzin käyttöliittymäkomponenttien parissa työskentelevä Zsombor Egri on Rightwaren ainoa työntekijä Salossa. Yritys kuuluu maailman johtaviin autoalan käyttöliittymien valmistajiin, ja sillä on Helsingin pääkonttorin lisäksi toimistoja eri puolilla maailmaa Tampereelta Piilaaksoon ja Lontoosta Shanghaihin. Egri on kuitenkin valinnut etätyöskentelyn Siilo Coworking -tilassa Salo IoT Campuksella.

Lue lisää

Solvoapp-sovelluksella sujuvuutta käyttöomaisuuden hallintaan

Salo IoT Campuksella toimiva Solvomate Oy tarjoaa yrityksille konsultaatio- ja inventaariopalveluita käyttöomaisuuden hallintaan. Yritys on kehittänyt Solvoapp-nimisen sovelluksen, jonka avulla käyttöomaisuuden hallinta on entistä helpompaa.

Lue lisää

Exsensio tähtää kansainväliseen kasvuun

Tuotannon testaukseen keskittyneen Exsensio Oy:n tulevaisuuden tavoitteet ovat selvät.

”Haluamme haastaa markkinajohtajan tuotteellamme, joka on edullisempi, kattavampi, joustavampi ja helpompi käyttää”, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Saarikko.

Lue lisää

Osaaminen houkutteli Cencorpin Saloon

Tuotantoautomaation ratkaisuita valmistavalla Cencorp Automation Oy:llä on pitkä, kansainvälinen historia. Yritys perustettiin Yhdysvaltoihin vuonna 1978, ja se saapui Suomeen jo 90-luvun alussa. Kun kiinalaissijoittajat ostivat yrityksen automaatioliiketoiminnan vuonna 2014, Cencorpin pääkonttori siirtyi Saloon.

Lue lisää

Opiskelija innostui yrittäjyydestä

Salolainen Vinski Mäyrälä on päässyt todistamaan Salo IoT Campuksen kasvua alusta asti. Kun kampuksen perustamista vasta suunniteltiin, Mäyrälä oli opiskelijaedustajana mukana ideoimassa palveluita. Vuoden 2018 alussa Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste muutti Salo IoT Campukselle, ja oppilaitoksen BisnesAkatemiassa opiskeleva Mäyrälä pääsi tarkastelemaan ideoidensa toteutumista käytännössä.

Lue lisää

Thinger Solutions antaa esineille elämän

Salo IoT Campuksella yhteisessä käytössä olevia videotykkejä, äänentoistolaitteita ja muuta tekniikkaa hallinnoidaan nykyään IoT-teknologian avulla. Arkea helpottavan ratkaisun takana on kampukselle ensimmäisten yritysten joukossa saapunut Thinger Solutions, joka kehittää älykästä tuotetta laitteiden elinkaaren hallintaan.

Lue lisää

Motoristeilta motoristeille

Nuviz Inc:n tarina alkoi Yhdysvaltojen San Diegosta, jossa muutamalla innokkaalla motoristilla oli loistava liikeidea: moottoripyöräkypärään kiinnitettävä laite, jossa yhdistyisivät navigaattori, kamera, musiikkisoitin ja kypäräpuhelin. Tuotekehityksen käyntiin polkaiseminen osoittautui kuitenkin hankalaksi.

Lue lisää