Ota yhteyttä
FI EN 中文

Opiskelija innostui yrittäjyydestä

Salolainen Vinski Mäyrälä on päässyt todistamaan Salo IoT Campuksen kasvua alusta asti. Kun kampuksen perustamista vasta suunniteltiin, Mäyrälä oli opiskelijaedustajana mukana ideoimassa palveluita. Vuoden 2018 alussa Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste muutti Salo IoT Campukselle, ja oppilaitoksen BisnesAkatemiassa opiskeleva Mäyrälä pääsi tarkastelemaan ideoidensa toteutumista käytännössä.

BisnesAkatemiassa liiketaloutta opiskellaan itsenäisesti ja monimuotoisesti, ja opiskelijoita kannustetaan yrittäjyyteen opintojen alusta asti. Ensimmäisen vuoden yhteisen opiskelun jälkeen opiskelijoista muodostetaan tiimejä, jotka perustavat osuuskunnan ja alkavat toisesta opiskeluvuodesta alkaen toteuttaa omia liikeideoitaan. Opintojensa aikana 24-vuotias Mäyrälä on ollut mukana esimerkiksi järjestämässä bisnestapahtuaa, perustamassa maahantuontiyritystä sekä toteuttamassa erilaisia markkinoinnin toimeksiantoja. Lisääkin projekteja mahtuisi opiskelijan mukaan hyvin agendalle.

”Kyllä minulla tulevaisuudelle sellainen haave on, että perustan yrityksen tai vaikka kaksikin. Minua vain houkuttelee niin paljon se, että saan itse päättää, mitä teen. Jo nyt meidän kymmenen hengen osuuskunnassamme kaiken tekemisen lähtökohtana on oma kiinnostuksemme. Kun joku asia kiinnostaa, sen eteen tekee ihan eri tavalla töitä,” Mäyrälä sanoo.

Salossa on Mäyrälän mielestä vahva yrittäjähenki. Salo IoT Campuksella opiskelijaan on tehnyt vaikutuksen se, miten vauhdikkaasti yritysten välisissä kohtaamisissa syntyy uusia ideoita ja yhteistyömahdollisuuksia. Mäyrälä arvostaakin opiskeluympäristössään erityisesti eteenpäin menevää meininkiä ja erinomaisia puitteita yhteistyön luomiseen.

”Täällä pääsee mukaan juttuihin. Se on kampuksessa todella hienoa.”

Kaikki tarinat