Ota yhteyttä
FI EN 中文

Osaaminen houkutteli Cencorpin Saloon

Tuotantoautomaation ratkaisuita valmistavalla Cencorp Automation Oy:llä on pitkä, kansainvälinen historia. Yritys perustettiin Yhdysvaltoihin vuonna 1978, ja se saapui Suomeen jo 90-luvun alussa. Kun kiinalaissijoittajat ostivat yrityksen automaatioliiketoiminnan vuonna 2014, Cencorpin pääkonttori siirtyi Saloon.

”Mielestäni on oikeastaan neljä syytä sille, että Suomi ja Salo kiinnostavat kiinalaisia sijoittajia”, sanoo Chunyan Mei-Kuusinen, Cencorp Automation Oy:n johtoryhmän sihteeri.

”Ensimmäinen on Suomen korkeatasoinen koulutus ja innovaatiotoiminta, joiden ansiosta täällä on lukuisia kiinnostavia start-upeja. Toinen syy on Suomen puhdas, turvallinen ympäristö, jota niin yritykset kuin työntekijätkin arvostavat. Kolmanneksi, Salon historia korkean teknologian liiketoiminnassa on synnyttänyt Saloon merkittävän resurssin lahjakkaita, kokeneita tekniikan alan ammattilaisia. Neljäs etu on Salon kätevä sijainti Helsinki–Turku-moottoritien varrella.”

Salon-pääkonttorin lisäksi Cencorpilla on tytäryhtiöt Tanskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa sekä tehdas Kiinassa. ”Eurooppa on pääasiallinen markkina-alueemme, mutta tulevaisuudessa tavoitteemme on laajentaa liiketoimintaamme esimerkiksi Kiinaan ja Pohjois-Amerikkaan”, Mei-Kuusinen kertoo.

Salo on myös Cencorpin tuotekehitys- ja tuotantotoiminnan tärkein sijaintipaikka, ja yritys muutti juuri uusiin, suurempiin toimitiloihin Salo IoT Campukselle. ”Kampuksen tiimi panostaa paljon siihen, että osaajat ja yritykset kohtaavat kampuksella. Tänne on luotu kansainvälinen työskentelyn ja oppimisen yhteisö, joka kehittyy päivä päivältä”, sanoo Mei-Kuusinen, joka edustaa Cencorpin sijoittajia Salo IoT Park Oy:n johtoryhmässä Aurora Ventures Oy:n kautta.

Kaikki tarinat