SALO IOT CAMPUKSEN VARAUTUMINEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA. Lue lisää tästä.
Ota yhteyttä
FI EN 中文

Huawei avasi tutkimuslaboratorion Salo IoT Campukselle

7.5.2018

HUAWEI AVASI TUTKIMUSLABORATORION SALO IOT CAMPUKSELLE

Saloon keskittynyt matkapuhelinosaaminen toi teknologiajätin osaksi Salo IoT Campuksen yhteisöä.

Huawei Technologies Oy avasi maaliskuussa tutkimuslaboratorion Salo IoT Campukselle. Tutkimuslaboratorio toimii Huawein Helsingin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön sivutoimipisteenä.

”Henkilöstömäärämme Salo IoT Campuksella vaihtelee, sillä työntekijämme liikkuvat paljon Helsingin toimiston ja Salon laboratorion välillä. Tällä hetkellä Salo IoT Campuksen tutkimuslaboratoriossa on käynnissä yksi projekti, jonka henkilöstö työskentelee pääasiassa Salossa,” kertoo Huawei Technologies Oy:n Senior Manager Jyrki Sippola.

Salosta löytyvä ammattitaito ja Salo IoT Campuksen aktiivinen yhteisö ovat tuoneet kampukselle jo lukuisia IoT-alan yrityksiä. Samat vahvuudet saivat myös Huawein kiinnostumaan Salo IoT Campuksesta.

”Tutkimuslaboratorion tehtävät liittyvät matkapuhelimien testaus- ja huoltotekniikan kehitystyöhön. Suomessa tältä alalta löytyvä osaaminen on pääasiassa keskittynyt Saloon,” Sippola toteaa.

”Salo IoT Campuksella toimii myös monta pitkäaikaista yhteistyökumppaniamme, ja toki uudetkin yhteistyömahdollisuudet kiinnostavat. Kaiken kaikkiaan Salossa on erityisosaamista, jota on vaikeaa löytää mistään muualta.”

Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula kertoo, että suuren kansainvälisen teknologiayrityksen saapuminen kampukselle on seurausta aktiivisesta myyntityöstä. ”Salossa ja Salo IoT Campuksella on tehty systemaattista kehitystyötä sen eteen, että Huawein kaltaiset suuren luokan kansainväliset toimijat näkevät täältä löytyvän osaamisen. Nyt tämä työ alkaa tuottaa tulosta,” Vakula sanoo.

Huawein ensimmäiset kuukaudet Salo IoT Campuksella ovat kuluneet positiivisissa tunnelmissa. Kampuksella työskentelee paljon huaweilaisten vanhoja tuttuja, ja yhteistyötä ja naapuriapua on Sippolan mukaan paljon. ”Toivotaan, että kommunikaatio kampuksella säilyy vilkkaana ja uusia yhteistyömahdollisuuksia ja sitä mukaa myös työpaikkoja syntyy.”

Huawei Technolgies Oy (Finland) Co Ltd. työllistää Suomessa noin 370 työntekijää. Yhtiöllä on tutkimus- ja tuotekehitysyksiköt Helsingissä ja Tampereella sekä maaliskuusta lähtien tutkimuslaboratorio Salo IoT Campuksella. Vuonna 2017 Huawei oli maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja.

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi

Senior Manager, Product Testing, Jyrki Sippola, Huawei Technologies Oy, p. 040 503 5835, jyrki.sippola@huawei.com

Kaikki uutiset