Ota yhteyttä
FI EN 中文

Kampuksen yhteisö kasvaa ja monipuolistuu TYKS Psykiatrian muuton myötä

22.6.2022

Alkukesän aikana Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin Salon mielialatyöryhmä on tehnyt muuttoa väistötiloihin Salo IoT Campukselle. Uudet tilat Palvelurakennuksessa on nyt otettu käyttöön, ja asiakasvastaanottoajat kampuksella ovat alkaneet. Osa mielialatyöryhmän vastaanotoista on jatkossakin Vilhonkadulla, osa on muuttanut kampukselle.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mielialahäiriövastuualueen ylihoitaja Suvi Virenius on tyytyväinen uusiin tiloihin kampuksella: " Salo IoT Campukselta löytyi meille muuttovalmiit, modernit tilat, jotka sopivat käyttöömme erittäin hyvin. Myös sijainti on hyvä, ja asiakkaidemme on helppo tulla uusiin tiloihin"

 

Mielenterveyspalvelut jalkautuvat muiden palveluiden pariin

Väistötilat Salo IoT Campukselta tukevat myös erinomaisesti TYKS Psykiatrian uutta strategiaa, jolla pyritään entistä avoimempaan suhtautumiseen mielenterveyden häiriöitä kohtaan.  Nykyaikaisen ajattelun mukaan mielenterveyspalveluiden tulisi olla yhteiskunnan muiden palveluiden läheisyydessä.  "Stigma eli häpeäleima on suurin este väestön mielenterveyden ja mielenterveyspalveluiden edistämiselle. Avoimilla ja helposti lähestyttävillä tiloilla pyritään vähentämään mielenterveyspalveluihin liittyvää stigmaa. Palveluiden piiriin ei pitäisi jättää hakeutumatta häpeän takia"  Virenius tiivistää. "Kampuksella olemme lähellä muita palveluita ja ihmisiä, kuitenkin omassa rauhassa. Oma sisäänkäynti kuitenkin takaa yksityisyyden sitä arvostaville asiakkaillemme", hän jatkaa.

 

Kampukselta tilat monipuolisiin tarpeisiin

Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Atte Köykkä toivottaa uudet tulijat tervetulleiksi  "olen iloinen, että kampuksen yhteisö monipuolistuu ja kasvaa jälleen. Toivottavasti viihdytte, ja yhteistyömme muodostuu pitkäaikaiseksi. Kampuksen strategiana on rakentaa yhteisö, jossa monipuoliset yritykset, oppilaitokset ja palveluntuottajat menestyvät sekä pystyvät hyödyntämään yhteisön tarjoamia synergiaetuja oman toimintansa kehittämisessä. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa löytää kampukselle uusia toimijoita kaikille näille sektoreille."

 

Lisätiedot:

Salo IoT Campus, toimitusjohtaja Atte Köykkä, p. 040 8211 043, atte.koykka@saloiotcampus.fi 

Kaikki uutiset