SALO IOT CAMPUKSEN VARAUTUMINEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA. Lue lisää tästä.
Ota yhteyttä
FI EN 中文

Powerfinn Oy muuttaa Salo IoT Campukselle

16.2.2018

Salolaisyritys hakee Salo IoT Campukselta yhteisöllisyyttä ja tilaa kasvulle.

Salolainen akkuvaraajia ja teholähteitä valmistava Powerfinn Oy siirtää liiketoimintansa Salo IoT Campukselle. Yritys vuokraa noin 4 500 neliömetrin suuruiset tilat kampuksen Nakola-nimisestä kiinteistöstä, jossa oli aikaisemmin vuokralla Turing Robotic Industries.

Powerfinn Oy:n toimitusjohtajan Hannu Palokankaan mukaan muuton tarkoituksena on tehdä tilaa kasvulle. Yrityksen liikevaihto on kasvanut vuosien 2015–2017 aikana 6,7 miljoonasta eurosta 8,3 miljoonaan euroon, ja henkilöstömäärää on lisätty samaan tahtiin. Nyt vanhoissa tiloissa Perämiehenkadulla ovat seinät tulossa vastaan.

”Tänäkin vuonna on jo ehditty rekrytoida uusia työntekijöitä, ja jatkossa lisää henkilöstötarpeita tulee varmasti erityisesti tuotannon puolelle. Tuotteemme valmistetaan joustavasti pienissä sarjoissa, joten käsityötä on jokaisen tuotteen takana varsin paljon,” Palokangas kertoo.

Powerfinn kuuluu ruotsalaiseen Micropower Groupiin, jonka yhdeksän yritystä toimivat Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Ulkomaanvienti kattaa valtaosan Powerfinn Oy:n liikevaihdosta: Palokangas kertoo, että vientiin menee jopa 95 prosenttia yrityksen tuotannosta.

Powerfinn muuttaa Salo IoT Campukselle kaikki toimintonsa, eli tilojen on taivuttava niin tuotannon, tuotekehityksen kuin osto- ja myyntitoiminnankin tarpeisiin.

”Sopivaa uutta toimitilaa etsittiin kauan. Nakolaan muutossa on meille erityisen positiivista se, että tiloissa ei juuri tarvitse tehdä muutoksia. Vedetään uudet linjat koneille ja pystytetään pari väliseinää, mutta muuten kaikki on jo valmiina,” sanoo Palokangas.

Tilojen suunnittelu Salo IoT Campuksella alkaa heti, ja muutostyöt ja muutto valmistuvat kesä-heinäkuussa. Elokuussa Powerfinn lähettää tuotteensa matkaan eri puolille maailmaa jo Salo IoT Campukselta.

Powerfinn Oy:n myötä kampuslaisten yhteisöön saapuu 60 uutta jäsentä.

”Uudet toimijat tuovat aina kampukselle lisää virtaa, ja erityisen hienoa on saada joukkoon aktiivinen ja menestyvä paikallinen yritys,” Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula sanoo.

Hannu Palokangas toteaakin, että Powerfinn hakee Salo IoT Campukselle muutosta myös yhteisöllisyyttä.

”Teemme jo nyt yhteistyötä monen kampuksella sijaitsevan yrityksen kanssa. Uskon, että Salo IoT Campus vetää jatkossakin puoleensa innovatiivisia toimijoita, joiden kanssa meillä voisi olla yhteistä tekemistä.”

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi

Toimitusjohtaja Hannu Palokangas, Powerfinn Oy, p. 044 779 5687, hannu.palokangas@powerfinn.fi

Kaikki uutiset