Ota yhteyttä
FI EN 中文

Salo IoT Campukselle yli 1100 aurinkopaneelin voimala yhteistyössä Turku Energian kanssa

8.11.2021

Salo IoT Campukselle nousee 1134 aurinkopaneelista koostuva aurinkovoimala. Rakennettavan voimalan avulla vähennetään hiilidioksidipäästöjä noin 50 tonnilla vuodessa.  

”Kampus ja sen asiakkaat käyttävät merkittäviä määriä energiaa. Jokaisen velvollisuus on tehdä oma osansa hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja siirtymisessä kohti puhtaampaan energiaan,” toteaa Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Atte Köykkä. Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon kuuluva Turku Energia rakennuttaa alueelle 420 kWp:n voimalan, joka lukeutuu Salon suurimpien aurinkovoimaloiden joukkoon. 

Uusiutuvaa energiaa tuottava aurinkovoimala rakennetaan Salo IoT Campuksen pysäköintilaitoksen kattokannelle. Voimalaan asennetaan Salo Solarin toimittamat ja Salossa valmistetut aurinkopaneelit, joille on myönnetty myös Avainlippu-merkki. Toimitusjohtaja Köykkä kiittelee uutta energiayhteistyötä: ”Turku Energian kanssa löysimme selkeän ja toimivan mallin tuottaa sähköä auringosta kaikille kampuksen asiakkaille.” 

”Meillä on ilo toimia Salo IoT Campuksen energiakumppanina ja tuottaa heidän käyttöönsä päästötöntä aurinkoenergiaa paikallisesti valmistetuilla aurinkopaneeleilla”, toteaa myyntipäällikkö Jouni Saarinen Turku Energiasta. ”Vastaamme myös voimaloiden ylläpidosta ja huollosta, jolloin asiakkaamme saavat nauttia puhtaasta aurinkoenergiasta ilman kunnossapitoon liittyviä huolia.” 

Rakennettavan voimalan tuotanto on 374 MWh:a vuodessa, mikä vastaa noin 180 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta. Voimalan tuotantomäärän arvioidaan vähentävän hiilidioksidipäästöjä 50 tonnilla vuodessa. 

Aurinkovoimalan rakennustyöt alkavat tänä vuonna ja tavoitteena on saada voimala tuotantoon kevätaurinkoon maaliskuussa 2022. 

 

Lisätietoja: 

Salo IoT Campus, toimitusjohtaja Atte Köykkä, p. 040 8211 043, atte.koykka@saloiotcampus.fi 

Turku Energia, tuotepäällikkö Jari Hallivuori, p. 050 5573 114, jari.hallivuori@turkuenergia.fi 

 

 

Salo IoT Campus 

Olemme uuden ajan kansainvälinen teknologian innovaatiokeskittymä: Salo IoT Campus. Jatkamme Nokian viitoittamalla visionäärisen edelläkävijän tiellä. Kampus rakentuu kansainvälisen tieteen, koulutuksen ja kehityksen risteyskohtaan. Yhdistämme kansainväliset ja korkeatasoiset suomalaiset osaajat, näkökulmat ja yritykset. Tarjoamme vaivattoman kehitysalustan ideoinnista testaukseen sekä tuotantoon – helposti yhden katon alla. Meiltä löytyy toimistojen lisäksi konesalit, erikoistilat ja nopeat yhteydet. Sijaitsemme Helsingin ja Turun välissä, helppojen kansainvälisten yhteyksien päässä. 

 

 

Kaikki uutiset