Ota yhteyttä
FI EN 中文

Salo IoT Campuksen energiatehokkuushanke käynnistyy helmikuussa

31.1.2023

Salo IoT Campus on käynnistämässä energiatehokkuushanketta Kuutio-rakennuksessa yhteistyössä Enerzin kanssa.

Osana energiatehokkuushanketta kiinteistössä modernisoidaan käytössä olevat ilmanvaihtokoneet sekä rakennusautomaatio. Modernisoidun talotekniikanjärjestelmän avulla varmistetaan viihtyisät ja säädettävät olosuhteet ympäri vuoden lämpötilan ja sisäilman osalta. Säädettävyydellä mahdollistetaan kiinteistön energiankäyttö- ja huoltokustannuksien pieneneminen yhtäaikaisesti olosuhteiden parantuessa.

Kuutio-rakennus on valmistunut Nokian käyttöön vuonna 1987, ja sen kokonaispinta-ala on 7400 m². "Kuutio valikoitui ensimmäisen energiatehokkuushankkeen kohteeksi, sillä se on yksi vanhimmista rakennuksistamme ja tilojen käyttöaste on korkea. Tällä hetkellä Kuutiossa toimii parikymmentä yritystä, ja energiasäästön lisäksi hankkeella pyritään parantamaan tilojen olosuhteiden viihtyisyyttä" Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Atte Köykkä kertoo. "Kuutio on sopivan kompakti rakennus energiatehokkuushankkeen pilotiksi ja silti saavutamme tässä rakennuksessa 1 390 000 kgCO2 vähennykset seuraavien 20 vuoden aikana. Hankkeen saavuttaessa asetetut tavoitteet pyrimme jatkamaan energiatehokkuushankkeita muihin rakennuksen osiin. Tavoitteena on uudistaa muidenkin rakennuksien tekniikka tulevien viiden vuoden aikana." Köykkä vinkkaa.

Energiatehokkuushanketta lähdetään toteuttamaan yhdessä Enerzin kanssa. "Enerz on meille jo entuudestaan tuttu ja luotettava kumppani, jonka avulla olemme viime vuosina tehneet merkittäviä energiasäästöjä pienemmillä toimenpiteillä - on hienoa päästä toteuttamaan hanketta yhdessä heidän kanssaan" kiinteistöpäällikkö Pasi Vuotila kiittelee. Enerzillä on runsaasti kokemusta energiatehokkuushankkeiden suorittamisesta, ja yritys lupaa energiatehokkuushankkeilleen energiansäästötakuun.

Kuution energiatehokkuushanke on osa Salo IoT Campuksen laajempaa energiatehokkuussuunnitelmaa, jolla pyritään saavuttamaan mittavia energiasäästöjä tulevien vuosien aikana. Salo IoT Campus liittyi vuonna 2022 Kiinteistöalan energiatehokkuussopimukseen, jonka myötä yritys on sitoutunut vastuulliseen ja tehokkaaseen energiankäyttöön sekä vähentämään kampuksen hiilidioksidipäästöjä. 

 

Lisätiedot: 

Salo IoT Campus, toimitusjohtaja Atte Köykkä, p. 040 8211 043, atte.koykka@saloiotcampus.fi 

Kaikki uutiset