SALO IOT CAMPUKSEN VARAUTUMINEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA. Lue lisää tästä.
Ota yhteyttä
FI EN 中文

SALO IOT CAMPUKSEN OSAAJIEN VERKOSTO KASVAA

4.12.2018

Salo IoT Campuksen innovatiivinen yhteisö on kasvanut jälleen uusien toimijoiden myötä. Tällä hetkellä kampuksella toimii jo yhteensä 75 teknologia- ja palvelualan yritystä.

Yksi uusista tulokkaista kampuksella on Imagine Intelligent Materials Oy, joka on erikoistunut grafeeniteknologiaan. Imagine on kehittänyt menetelmän, jolla grafeenin avulla saadaan aikaiseksi mm. kosketuksen, paineen ja kosteuden tunnistavia pintoja. Näitä pintoja voidaan käyttää mm. IoT-sensoreina.

Teknologian avulla älykkäitä materiaaleja voidaan hyödyntää useissa käyttötarkoituksissa monilla eri aloilla, kuten esimerkiksi kaivosteollisuudessa, rakentamisessa tai terveydessä ja hyvinvoinnissa.

Jaakko Kaidesoja Imaginelta toteaa muuton kampukselle olevan vielä niin tuore, ettei itse ole ennättänyt Saloon montaakaan kertaa. Hän kuitenkin kertoo Salossa toimivan henkilöstön viihtyvän kampuksella loistavasti, ja monelle entiselle nokialaiselle paikka onkin jo entuudestaan tuttu.

Kaidesoja vahvistaa yrityksen käytössä olevat tilat toimiviksi: ”Kaikki tuntuu ja näyttää hyvältä. Olemme oikein tyytyväisiä testi- ja toimistotiloihin, jotka saimme nopeasti käyttöömme.”

Omaa toimintaansa kampuksella käynnistelee myös Turun Ammattikorkeakoulun Kyberturvallisuuden testauslaboratorio, jonka toiminnan on määrä keskittyä IoT-laitteisiin ja -palveluihin. Toiminnasta vastaava Jarkko Paavola Turun ammattikorkeakoululta kertoo laboratorion kehityksen olevan osa KyberVALIOT-hanketta, joka ajoittuu tulevalle kahdelle vuodelle.

”Olemme nyt rakennusvaiheessa. Ensi vuoden alkupuolella ryhdytään lähestymään yrityksiä aktiivisemmin ja kartoittamaan yritysten tarpeita labran kehitykseen”, tiivistää Paavola tulevaa.

Paavola kertoo, että yhteistyö Salo IoT Campuksen väen kanssa on toiminut jo alkumetreillä oikein hyvin ja tilat näyttävät erinomaisilta. Hän kiittelee ennen kaikkea sijaintia: ”Laboratorion toimintaa ajatellen Salo IoT Campus on paras mahdollinen paikka. Täällä on heti ympärillä paljon IoT-yrityksiä, jotka pystyvät laboratorion palveluita hyödyntämään.”

Salo IoT Campuksen toimijoiden joukkoon on liittynyt myös LINK Design and Development Oy, joka on kansainvälisesti palkittu designtoimisto. Yrityksen portfoliosta löytyy niin teollisuuskoneita kuin ohjelmistopohjaisia tuotteita ja palvelukeskeisiä liiketoimintamalleja, sekä monia muita menestyksekkäitä hankkeita.

”Saimme lämpimän vastaanoton Salon IoT Campukselta ja kotiuduimme sinne heti. Olemme viihtyneet Salossa niin hyvin, että katselemme jo isompia tiloja kampukselta”, kertoo HR & Office Coordinator Kati Niiles. ”Saloon tulemme rekrytoimaan lisää mekaniikan ja teknologian asiantuntijoita”, hän vielä valottaa tulevaa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi

Kaikki uutiset