SALO IOT CAMPUKSEN VARAUTUMINEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA. Lue lisää tästä.
Ota yhteyttä
FI EN 中文

Sensoan ja Lassila & Tikanoja toivat älyn siivouksen avuksi Salo IoT Campuksella

7.9.2018

Sensoan ja Lassila & Tikanoja kehittivät IoT -ratkaisun helpottamaan siivouksen ja kunnossapidon arkea Salo IoT Campuksella.

Salo IoT Campuksella riittää siivottavia neliöitä, ja tilojen käyttö vaihtelee. Kampuksen tilojen puhtaanapidosta vastaavassa Lassila & Tikanojassa mietittiin, että ajantasainen tieto esimerkiksi WC-tilojen käyttöasteesta voisi auttaa resursoimaan siivouksen ja kunnossapidon oikeisiin paikkoihin, oikealla määrällä henkilöstöä.

Haasteeseen tarttui Salo IoT Campukselle ensimmäisten yritysten joukossa perustettu Sensoan Oy, jonka erityisalaa on tehdä esineistä ja tiloista älykkäitä pienivirtaisten antureiden ja adaptiivisten verkkojen avulla. Kampuksen puhtaanapidon näkökulmasta tämä tarkoittaa, että Lassila & Tikanojan henkilöstön siivouskärryssä kulkeva tabletti kertoo ajantasaisesti esimerkiksi sen, miten usein kampuksen WC-tilojen ovia avataan.

”Salo IoT Campus on meille erinomainen alusta kokeilla uutta teknologiaa, koska tarvittava IoT-osaaminen löytyy saman katon alta. Sensoan syventyi ongelmaamme ja kehitti tarpeitamme vastaavan palveluratkaisun”, sanoo Lassila & Tikanojan myyntipäällikkö Timo Luiro.

Sensoanin liiketoiminnan kehityksestä vastaava Jukka Kontulainen kertoo, että ratkaisua on tarkoitus kokeilla ensin Turun Ammattikorkeakoulun käytössä olevassa siivessä. Projektin avulla Sensoan kehittää eteenpäin skaalautuvaa tuoteratkaisua, jota pystytään soveltamaan laajamittaiseen käyttöön ja hyvinkin erilaisten ongelmien ratkaisuun.

”Oman kehitysalustan ja anturivalikoiman avulla älykkäitä ratkaisuja voidaan tuoda avuksi todella moniin tarkoituksiin asuintilojen hallinnasta logistiikan seurantaan”, Kontulainen sanoo.

 

Lisätietoja:

Jukka Kontulainen, Sensoan, p. 040 502 3884, jukka.kontulainen@sensoan.com

Timo Luiro, Lassila & Tikanoja, p. 040 168 7397, timo.luiro@lassila-tikanoja.fi

Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi

Kaikki uutiset