Ota yhteyttä
FI EN 中文

Suomen nopeimmin kasvava teknologiayritys Nordcloud avaa Salossa uuden toimipisteen

17.8.2017

Lehdistötiedote 17.8.2017

Salon toimipiste tulee työllistämään Salon IoT Campuksella useita kymmeniä IT-asiantuntijoita.

Nordcloud – Deloitten mukaan Suomen nopeimmin kasvava teknologiayritys ja yksi Euroopan johtavista IT-pilviteknologian asiantuntijoista – on avannut Helsingin pääkonttorinsa rinnalle toimipisteen teollisen internetin ja digitalisuuden osaamiskeskittymään Salo IoT Campukselle. Nordcloud tulee työllistämään Salossa useita kymmeniä pilviarkkitehtejä, eli IT-pilviteknologian huippuosaajia tukemaan asiakkaidensa liiketoiminnan digitalisaatiota ja kilpailukykyä.

Nokian ja Microsoftin perintönä Salosta löytyy sekä korkean tason teknologista osaamista että kansainvälistä kokemusta. Lisäksi alueella on vuosien saatossa kasvanut vahvoja IT-osaajia ja poikkeuksellista pilviteknologian osaamista, erityisesti huomattavaa Microsoft Azure -osaamista. Salon osaamiskeskuksen avulla Nordcloud pääsee tuomaan tämän osaamisen asiakkaidensa käyttöön globaalisti.

”Länsi-Suomessa on laajemminkin erittäin hyvä pilviskene”, kehuu Nordcloudin rekrytoinnista vastaava HR Manager Ilkka Suhonen.

Kovan luokan osaamisen lisäksi Salolla on Nordcloudille muutakin erityistä merkitystä, muun muassa sujuvien liikenneyhteyksien johdosta. Hyvin toimivan rautatieyhteyden ja Valtatie 1:n myötä yhteys pääkaupunkiseudulle taittuu reilussa tunnissa. Lisäksi Turun liiketoimintaalueella on kasvavaa kysyntää Nordcloudin pilviteknologian osaamiselle, joten Salon toimiston myötä myös valmius palvella seudulla sijaitsevia asiakkaita paikallisesti paranee merkittävästi.

”Nordcloudin sijoittuminen tukee hienosti Salon kaupungin ja Salo IoT Campuksen kehittymistä ja täydentää campuksella toimivien yritysten ja osaajien kirjoa. Luonnollisesti uskon, että Nordcloudin myötä entistä useampi löytää tiensä campukselle. On hienoa nähdä, että Salon soveltuvuus kansainvälisesti toimivan eturivin yrityksen sijaintipaikaksi on huomattu yrityksen johdossa. Salossa ollaan valmiita auttamaan yrityksiä kaikissa niiden kehittymishaasteissa ja toivotetaan Nordcloud lämpimästi tervetulleeksi,” sanoo Salo IoT Park Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vakula.

”Yritykset kaikilta merkittäviltä aloilta kuten pankki-, vakuutus-, energia-, teollisuus- ja kaupan toimialoilta ovat kiihdyttäneet toimialansa transformaatiota ja me Nordcloudilla olemme omalta osaltamme tukemassa asiakkaidemme liiketoiminnan digitalisointia ketterästi, tietoturvallisesti sekä kustannustehokkaasti”, perustelee Esa Kinnunen, Nordcloudin toimitusjohtaja.

”Salon toimipisteen perustaminen vahvistaa liiketoimintamme kasvua Suomessa sekä vientimarkkinoilla. Meidän tehtävämme on palkata alan parhaat osaajat niin Suomessa kuin kansainvälisesti, jotta voimme vastata jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Salon merkittävän potentiaalin hyödyntäminen on yksi valituista keinoista tehostaa kilpajuoksuamme parhaista osaajista”, painottaa Kinnunen.

”Pilviosaajien suhteen kysyntä ja tarjonta ei kaikista ponnisteluista huolimatta aina kuitenkaan kohtaa optimaalisesti, joten koulutamme ja kasvatamme uusia osaajia jatkuvasti Nordcloud Academyn muodossa. Samalla ammennamme pitkän linjan teknologisen osaamisen ja innovaatioiden perustuksista, jotka Nokia ja Microsoft ovat aikoinaan Suomeen pystyttäneet – me rakennamme niiden päälle kokonaan uutta kansainvälistä tulevaisuutta”, maalailee Suhonen.

Nordcloud tukee yritysasiakkaidensa digitaalista transformaatiota hyödyntäen pilviteknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Nordcloud työskentelee kumppaneinaan pilvimarkkinoiden kolmen kärki: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ja Google Cloud Platform (GCP). Vuodesta 2012 alkaen suomalainen Nordcloud on toteuttanut pilvivallankumousta satojen yritysasiakkaiden kanssa Euroopan markkinoilla. Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin ja nyt avatun Salon yksikön lisäksi Nordcloudilla on toimistot Tukholmassa, Malmössa, Oslossa, Lontoossa, Münchenissa, Poznanissa ja Amsterdamissa.

Lue lisää Nordcloudista nordcloud.com ja nordcloud.fi

Tiedustelut:
Ilkka Suhonen
HR Manager
Nordcloud Group
ilkka.suhonen@nordcloud.com
0400 262 988

Saara Saalamo
Marketing Director
Nordcloud Group
saara.saalamo@nordcloud.com
050 395 3267

Kaikki uutiset