SALO IOT CAMPUKSEN VARAUTUMINEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA. Lue lisää tästä.
Ota yhteyttä
FI EN 中文

Temco Japan ja Redorent Oy muuttivat Salo IoT Campukselle

15.3.2018

Salo IoT Campukselle on muuttanut kaksi uutta yritystä. Kansainvälinen elektroniikkavalmistaja Temco Japan ja asunnonvuokrausinnovaatiota suunnitteleva suomalainen Redorent Oy suuntaavat kampukselta kohti uusia markkinoita.

Salo IoT Campuksen yhteisö vahvistui jälleen kansainvälisellä ja kotimaisella huippuosaamisella. Kampukselle ovat muuttaneet kansainvälinen head set- ja in ear -laitteita valmistava Temco Japan sekä sähköistä asuntovuokrausalustaa kehittävä suomalainen Redorent Oy.

Molemmilla yrityksillä on kuluvalle vuodelle suuria suunnitelmia. Temco Japanin myyntijohtaja Chrisvon Yulo kertoo, että yritys aikoo laajentaa tarjontaansa ensimmäistä kertaa kuluttajamarkkinoille.

”Patentoitua luujohtumisteknologiaamme hyödynnetään head set- ja in ear -laitteissa teollisuuden, tuotannon sekä suojelu- ja sotilasalan tehtävissä. Nyt haluamme tuoda teknologiamme myös kuluttajien saataville, yhteistyössä esimerkiksi älypuhelimien, älylasien, heijastusnäyttöjen sekä AR/VR-laitteiden valmistajien kanssa,” Yulo kertoo.

Myös Redorent Oy:ssä eletään toimitusjohtaja Turo Jokisen mukaan mielenkiintoisia aikoja. Yritys kehittää vuokranantajille ja vuokralaisille suunnattua sähköistä alustaa, joka ratkaisee esimerkiksi vuokralaisten valintaan, vuokrien hallintaan sekä uusilta vuokralaisilta vaadittaviin vakuuksiin liittyviä haasteita. Palvelu lanseerataan huhtikuun alussa.

”Olemme olleet kampuksella vasta pari viikkoa, mutta olemme jo löytäneet talon sisältä meille yhteistyökumppanin tähän vaiheeseen tuotekehitystä. Palvelun kehitys on hyvällä mallilla, ja koeponnistuksia tehdään jo,” Jokinen kertoo.

Osaajat ja sijainti houkuttivat

Redorent Oy perustettiin Helsingissä vuonna 2016. Salo IoT Campukselle start-upin houkuttelivat yhteisön osaajat ja verkostot sekä Salon optimaalinen sijainti.

”Työntekijämme asuvat Turussa ja Helsingissä, joten päätimme ottaa tilat sopivasti tästä puolivälistä. Yhteydet Salo IoT Campukselle ovat erinomaiset, ja seudulla on paljon osaavaa väkeä,” Turo Jokinen kiteyttää.

Temco Japan on Salossa tutumpi toimija. Jo 30 vuotta alalla vaikuttaneen japanilaisyrityksen toistaiseksi ainoa Euroopan-toimipiste avattiin Saloon vuonna 2014. Suomen lisäksi yritys toimii Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa ja työllistää yhteensä noin 250 henkeä. Salo IoT Campukselle keskittynyt osaaminen oli myös Temco Japanin muuton taustalla.

”Tavoitteemme on löytää sekä osaajia tiimiimme että sopivia yhteistyökumppaneita, joiden avulla pystymme tuomaan markkinoille uusia innovaatioita,” Chrisvon Yulo sanoo.

Salo IoT Campuksen toimitusjohtajan Jukka Vakulan mielestä Temco Japan ja Redorent ovat erinomainen vahvistus kampuksen aktiivisten ja innovatiivisten yritysten joukkoon.

”Salo IoT Campuksen missio on olla muutaman vuoden kuluttua aktiivinen, kansainvälisesti noteerattu yhteisö, ja tämä kehitys etenee nyt hyvää vauhtia,” Vakula sanoo.

Redorent Oy:n Jokinen on Vakulan kanssa samoilla linjoilla: ”On erittäin mielenkiintoista nähdä, millainen yhteisö tänne lähitulevaisuudessa muodostuu. Salo IoT Campus tarjoaa yrityksille ainutlaatuiset puitteet kasvaa ja kehittyä.”

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi

Kansainvälinen myyntijohtaja Chrisvon Yulo, Temco Japan, p. 050 322 7538, chrisvon@temco-j.fi (englanniksi)

Toimitusjohtaja Turo Jokinen, Redorent Oy, p. 040 767 0886, turo.jokinen@redorent.fi

Kaikki uutiset