Ota yhteyttä
FI EN 中文

Ulkomaalaisten IT-opiskelijoiden määrä Salossa kasvaa

13.11.2019

Turun ammattikorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattu kyberturvallisuuden insinöörikoulutus on käynnistynyt tänä vuonna Salossa. Ensi vuonna opiskelijoiden määrä kasvaa merkittävästi.

Kyberturvallisuuden insinöörikoulutuksen osallistujat on rekrytoitu ulkomailta, pääosin Aasiasta. Rekrytointi on toteutettu yhteistyössä koulutusvientiyritys Edunationin kanssa. Insinöörikoulutus toteutetaan Salo IoT Campuksella.

 

Tervetuloa kuulemaan lisää maanantaina 18.11.2019 klo 11.30. Paikka: Salo IoT Campus (Joensuunkatu 7, Salo).

Tilaisuudessa puhuvat ja median haastateltavissa ovat:

 

Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Tero Reunanen:

–Alun haasteista huolimatta toiminta on saatu käyntiin ja vahvaa kasvua on nähtävissä vuodelle 2020. Keväällä alkaa uusi ryhmä ja keväällä on seuraava haku syksyn 2020 ryhmän aloittamiseksi. Odotamme n. 100 uutta aloittavaa vuonna 2020.

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna:

–Tällä hetkellä Salo tarvitsee sekä uusia työpaikkoja että osaajia. Vaikka työllisyyslukumme on paremmat kuin pitkiin aikoihin, se ei näy asukaslukumme kehityksessä. Tarvitsemme siis edelleen uusia työpaikkoja monille eri aloille takaamaan sen että Salo on kiinnostava tulevaisuuden kotikaupunki mahdollisimman monelle. Osaajia puolestaan tarvitsevat sekä täällä jo toimivat että tänne sijoittumista suunnittelevat yritykset. Käynnistynyt koulutus vastaa osaltaan tekniikan alan osaajapulaan ja näemme, että kyberturvallisuuden osaajat voivat luoda liiketoimintaetuja monella eri toimialalla toimivalle yritykselle.

Turun ammattikorkeakoulun-toimitusjohtaja Vesa Taatila

–Tekniikan osaajien puute on ollut jo vuosia yritysten kasvun merkittävä hidaste Varsinais-Suomessa. Nyt tekemämme avaus mahdollistaa merkittävän koulutusmäärän lisäyksen lähivuosina. On ollut ilo huomata, miten innokkaasti uudet opiskelijamme ovat alkaneet kehittää itsestään tulevaisuuden huippuosaajia.

Edunationin neuvonantaja Peter Vesterbacka

–Aasiasta on käytännössä rajaton kysyntä suomalaiselle korkeakoulutukselle, ja meillä on kaikki edellytykset tehdä Salosta kansainvälisen osaamisen elinvoimainen keskittymä. Nyt startattu ICT-ohjelma on vasta alkusoittoa – uusia avauksia on jo tehty ja esim. tuplatutkintojen kehittäminen kiinalaisten yliopistojen kanssa on seuraava potentiaalinen yhteistyön paikka Salolle.

Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula

–Salo IoT Campuksen näkökulmasta on tärkeää, että opiskelu Salossa on vihdoin saatu käyntiin. Meidän tavoitteena on, että tämän polun kautta kampukselle tulisi uutta, osaavaa työvoimaa ja opiskelijat jäisivät myös opintojen jälkeen Saloon. Kun opinnot etenevät, autamme opiskelijoita löytämään harjoittelu- tai työpaikan kampukselta ja vastaavasti autamme yrityksiä löytämään uudet osaajat kampuksen opiskelijoista.

 

 

Lisätiedot:

Turun ammattikorkeakoulu

koulutus- ja tutkimuspäällikkö

Tero Reunanen

044 907 4592

 

Salon kaupunki

kaupunginjohtaja

Lauri Inna

044 778 2001

 

Salo IoT Campus

toimitusjohtaja

Jukka Vakula

040 761 7287

 

Edunation

Engagement Specialist

Niina Virtanen

045 808 9234

Kaikki uutiset