Ota yhteyttä
FI EN 中文

Valmet Automotive suunnittelee akkujen suursarjatuotantoa Salo IoT Campukselle Saloon

28.2.2019

Valmet Automotive suunnittelee akkujen suursarjatuotannon aloittamista Salossa. Toteutuksesta on käyty keskusteluja Salon kaupungin ja Salo IoT Campuksen kanssa, tavoitteena on käynnistää tuotanto vielä tämän vuoden aikana. Salo tarjoaa akkutuotantoon vahvaa teknologiaosaamista ja valmista infrastruktuuria. Akkuvalmistuksen työllisyysvaikutus on useita satoja henkilöitä.

Valmet Automotive on strategiansa mukaisesti laajentanut systemaattisesti tarjontaansa sähköisen liikenteen palveluissa. Salon tehtaalla olisi tärkeä rooli strategian toteuttamisessa, sillä tehtaalla on tarkoitus valmistaa merkittäviä määriä akkupaketteja autoteollisuuden toimijoiden tarpeisiin.

Tavoitteena on päästä Salo IoT Campuksen kanssa ratkaisuun, jolla Valmet Automotive voisi muuttaa Salo IoT Campuksella olevan, aiemmin matkapuhelinvalmistukseen käytetyn tilan akkuvalmistuksen tarpeisiin. Akkutehtaan suunnitelmien mukainen henkilöstötarve on yli 300 henkilöä, joista toimihenkilöiden osuus on useita kymmeniä. Valmet Automotiven tavoitteena on  käynnistää toimihenkilörekrytoinnit mahdollisimman pikaisesti.

- Valmet Automotiven suunnitelmat akkujen suursarjatuotannon aloittamiseksi Suomessa ovat edenneet nopeasti. Salo tarjoaa teknologiatuotantoon maailmanluokan insinööri- ja valmistusosaamista sekä tarpeisiimme sopivaa infrastruktuuria, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

- Valmet Automotive vastaa autoteollisuuden muuttuviin tarpeisiin strategiansa mukaisesti, painottaen liikenteen sähköistymisen merkitystä. Suunniteltu Salon akkutehdas on vahva osoitus  pyrkimyksestämme nousta autoteollisuuden sähköisen liikenteen keskeiseksi ratkaisuntarjoajaksi. Akkujen suursarjatuotannon aloittaminen Salossa olisi myös tärkeä virstanpylväs Suomeen kehittyvän akkuklusterin näkökulmasta, kertoo Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

 

Lisätietoja:

Jarkko Sairanen, hallituksen puheenjohtaja

jarkko(at)sairanen.mobi

 

Mikael Mäki, viestintäpäällikkö, Valmet Automotive

puh. 050 317 4308

sähköposti: mikael.maki(at)valmet-automotive.com

 

Lauri Inna, kaupunginjohtaja

puh. 044 778 2001

sähköposti: lauri.inna@salo.fi

 

Jukka Vakula, toimitusjohtaja, Salo IoT Campus

puh. 040 761 7287

sähköposti: jukka.vakula(at)saloiotcampus.fi

Valmet Automotive tuottaa suunnittelu- ja valmistuspalveluja, sähköisen liikkumisen ratkaisuja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköiset ajoneuvot ja avoautot. Palveluksessamme on 6000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

 

Mitä sinun yrityksesi tarvitsee?

Tarvitsetko sinä Valmet Automotiven lailla vahvaa teknologiaosaamista ja valmista infrastruktuuria ?

Salo IoT campus tarjoaa monia mahdollisuuksia.

Campuksemme on

  • tulevaisuuden osaamisen keskus
  • teknologiayritysten koti, huippuosaajien koulutuspaikka, törmäytyspiste
  • löydämme käytännön ratkaisuja erilaisiin haasteisiin

 

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää! (valitse oikealta puhekupla-symboli, tai klikkaa alla olevaa "ota yhteyttä"-nappulaa)

Varaa Fazerin tiloihin kokous (valitse oikealta kalenteri-symboli)

Tutustu tiloihin (valitse oikealta alimmainen symboli)

Kaikki uutiset