Ota yhteyttä
FI EN 中文

Vuoden työympäristöteko -kilpailun voittajaksi valittu Salo IoT Campus

8.10.2019

SaIo IoT Campus on selvinnyt voittajaksi Vuoden työympäristöteko -kilpailussa. Voittaja palkittiin 8.10. järjestetyssä REWORK 2019 -tilaisuudessa. RAKLIn ja FIFMAn yhdessä järjestämä kilpailu etsi innovatiivista ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työympäristötekoa vuodelta 2018.

Salo IoT Campus on perustettu vuonna 2017 Nokian ja Microsoftin aiemmin käyttämiin tiloihin. Suuryritysten lopetettua toimintansa Salossa tyhjilleen jäi noin 90 000 neliötä hyväkuntoista toimitilaa. Kampuksen autioitumisen välttämiseksi perustettiin Salo IoT Campus, joka ryhtyi muokkaamaan tiloja yhteisölliseksi monikäyttäjäympäristöksi. Noin kahdessa vuodessa kampusalue on taas herännyt henkiin.

Vuoden työympäristöteko -kilpailuun osallistuivat mm. Elisa, Nordea, Finnair, Pontos, Senaatti-kiinteistöt, Tieto, VR ja Wärtsilä. "Kilpailun voittaja keräsi tuomaristolta kiitosta erityisesti ekosysteemin rakentamisesta ja kehittämisestä sekä yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta”, kertoo RAKLIn toimitilat-toimialan johtaja Mikko Östring.

Kampuksen ympäristö onkin suunniteltu erilaisten toimijoiden joustavaksi työympäristöksi, jossa jokainen pääsee osalliseksi yhteisön luomasta synergiasta ja toisaalta tuo oman osaamisensa yhteisön saataville. Kampuksen tilat toimivat myös testiympäristönä uusille innovaatioille.

 

Nokian ex-kampuksen malli kasvattaa elinvoimaisuutta

Salo IoT Campus on kilpailun kriteereiden mukaisesti lisännyt työntekijöiden työhyvinvointia ja ennen kaikkea vaikuttanut kokonaisvaltaisesti alueen työllisyyteen ja elinvoimaisuuteen. Kampuksen ansiosta osaaminen on kyetty säilyttämään kaupungissa, vain työympäristöt ja tavat tehdä työtä ovat muuttuneet.

”Nokian luoma osaaminen on avittanut menestykseen, mutta merkittävää on kuitenkin se, miten ekosysteemi on rakennettu ja johdettu”, Östring avaa tuomariston keskusteluja.

Kilpailun voittajan työympäristöteko on sekä yhteiskunnallisesti vaikuttava että innovatiivinen. Raadin perusteluja listaava Östring esittääkin ajatuksen siitä, voisivatko myös muut kaupungit luoda vastaavaa mallia soveltaen elämää ja kilpailukykyä alueilla, joille kasvu ei luontaisesti yllä.

Kaikille avoimella kampuksella työskentelee päivittäin suuri joukko teknisen alan toimijoita ja palveluyrityksiä. Tällä hetkellä tiloissa toimii yli 85 yritystä, noin 950 työntekijää sekä 850 opiskelijaa. Kampuksella toimii myös mm. Valmet Automotiven akkutehdas sekä Turun ammattikorkeakoulun kyberlaboratorio.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Vakula, Salo IoT Campus, p. 040 761 7287, jukka.vakula@saloiotcampus.fi

Johtaja, toimitilat, Mikko Östring, RAKLI ry, p. 050 301 8933, mikko.ostring@rakli.fi

 

Kaikki uutiset