SALO IOT CAMPUKSEN VARAUTUMINEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA. Lue lisää tästä.
Ota yhteyttä
FI EN 中文

Yhteisöllinen ilmapiiri innostaa ja luo uutta – Salo IoT Campus kokoaa osaajat yhteen

18.9.2019

Yhteisöllisen työympäristön hyödyt kantavat pitkälle, sen tietää myös Salo IoT Campuksen väki. Salossa toimiva yritysten yhteisö kerää yhteen IoT-alan toimijat ja palveluyritykset. Aktiivisen yhteisön eduista pääsevät osaksi kaikenkokoiset yritykset.

Yhteisöllisyyttä voidaan luoda työympäristöön monin eri tavoin. Salo IoT Campuksella työskentelevä Sensoanin toimitusjohtaja Jari Suutari kertoo juuri osallistuneensa kampuksen järjestämään aamukahvitilaisuuteen, jossa eri toimijat vuorollaan esittelevät toimintaansa. Nordic Business Forum -tapahtuman videoiminen kampuksen auditorioon kerää Suutarilta myös paljon kiitosta.

Lisävauhtia ja uusia mahdollisuuksia

ValueSource Partnersin toimitusjohtaja Juha-Matti Alve kiittelee Suutarin tavoin kampuksen isäntäväkeä ja kertoo olevansa tyytyväinen loistavasti hoidettuun kampukseen. ValueSource tarjoaa yrityksille strategisen ja operatiivisen hankinnan osaamista sekä resursseja käytännön toteuttamiseen ja muutoshallintaan. Yritys yhdistää hankinnan ammattilaiset, sujuvat prosessit sekä nykyaikaiset, digitaaliset hankintatyökalut sujuvaksi palveluksi.

Ensimmäisenä uutena asiakkaana Salo IoT Campuksella aloittanut ValueSource Partners on saanut olla mukana todistamassa kampuksen yhteisöllisyyden syntyä ja kasvua aina sen alkumetreiltä lähtien. ”Kyllähän se herätti hilpeyttä, kun kerroin haluavani tietyn huoneen Kuutio-rakennusta”, Alve kertoo ja viittaa muistoissa taaksepäin aina vuoteen 2009. Tuolloin samassa rakennuksessa entisen työnantajan palveluksessa työskennellyt Alve luonnosteli nykyisen yrityksensä liikeideaa valkotaululle. ValueSource Partners perustettiin vielä tuon saman vuoden aikana.

Vappuna 2017 kampukselle muuttanut ValueSource Partners sai pian seurakseen toisenkin yrityksen, vanhoista toimitiloista tutun seinänaapurin. Kampuksella moni tunteekin toisensa jo vuosien takaa. Alve toteaa hyviä muistoja olevan paljon, mutta vielä enemmän hän näkee uusia mahdollisuuksia ja tulevaisuuden suunnitelmia. ” Haemme lisää vauhtia samasta paikasta.”

”Tunne siitä, että on muitakin ympärillä”

Salossa myös pitkään työskennellyt Suutari toteaa vanhoja työtovereita olevan ympärillä paljon. Hän arvostaakin vuosien varrella syntyneitä tuttavuuksia, mutta korostaa samalla, että myös laajalle levittäytyneet kontaktit ovat arvokkaita. Suutarin edustama yritys Sensoan Oy toteuttaa älykkäitä tiedonkeruu- ja analysointiratkaisuja teollisuuden kokoonpanojen ja kiinteistöjen olosuhteiden seurantaan.

Suutari kertoo Salo IoT Campuksen tarjoavan erinomaisen ympäristön toiminnalle. ”Käytössämme on kontaktiverkostoa ja jopa IoT-ratkaisujen pilotointimahdollisuuksia. Kampukselle olemme toteuttaneet kuntosalin kävijälaskurin ja Lassila & Tikanojalle järjestelmän WC-tilojen siivouksen ohjaukseen.”

Mahdollisuuksien ympäristön ohella Suutari kertoo arvostavansa erityisesti kampuksen ilmapiiriä: ”Tunne siitä, että on muitakin ympärillä.”

Tulevaisuuden synergiaa

Valmet Automotiven Salon akkutehtaan johtaja Esa Saarinen kuvailee kampusta mielenkiintoiseksi ympäristöksi. ”Täällä toimii paljon sellaisia yrityksiä, joiden kanssa voitaisiin työskennellä yhdessä enemmänkin.” Valmet Automotive -konserni on yksi maailman suurimmista ajoneuvojen sopimusvalmistajista. Salo IoT Campuksella yritys valmistaa akkuja autoteollisuudelle. 

Saarinen toteaa, että kampus tuo eri organisaatioita kätevästi yhteen. ”Täällä on synergiamahdollisuuksia enemmänkin”, Saarinen tähdentää ja kertoo myös Turun AMK:n läheisyyden olevan yritykselle eduksi. ”Samoissa tiloissa toimiva oppilaitos on tärkeä sekä henkilöstöhankinnan että muun teknologisen yhteistyön näkökulmasta.”

Valmet Automotive on toiminut Salo IoT Campuksen tiloissa kuluvan vuoden vapusta lähtien. Saarinen kertoo yrityksen palkkaavan 350 työntekijää käynnissä olevan projektin tiimoilta.

Tule osaksi edelläkävijöiden yhteisöä – Salo IoT Campus

Kaikki uutiset